Agenda

mei
4
zo
2014
Open Joodse Huizen
mei 4 @ 22:00 – 22:15

Op zondag 4 mei doen drie huizen in Danie Theronstraat mee aan Open Joodse Huizen. Iedereen is van harte uitgenodigd om op deze dag te komen, de bijeenkomsten te bezoeken, de raamexpositie te bekijken of bij een kop koffie of thee de installatie in de straat te bekijken.

Wat is ‘Open Joodse Huizen’?
Open Joodse Huizen (OJH) is een initiatief van onder andere het Joods Historisch Museum te Amsterdam. Hierbij vertellen directe getuigen, nazaten en kenners in kleinschalige bijeenkomsten persoonlijke verhalen over het joodse leven voor, tijdens en vlak na de tweede wereldoorlog, vaak met een directe link naar het opengestelde huis. Iedereen is zonder aanmelding welkom om hier komen luisteren, mee te praten en te herdenken. Open Joodse Huizen heeft al drie keer plaatsgevonden in Amsterdam en wordt dit jaar in acht steden gehouden. Meer informatie over het programma in de hele stad Amsterdam is te vinden op www.openjoodsehuizen.nl.

Drie Open Joodse huizen in de Danie Theronstraat 
In de Open Huizen in de Danie Theronstraat 12A, 18A en 23A komen tussen 10.00 en 17.00 uur een aantal sprekers aan het woord. Het programma met alle tijden staat hieronder.

Een raamexpositie in het buurthuis 
Van 3 tot 5 mei zal een expositie in de ramen van het buurthuis te zien zijn die aanvullende informatie biedt, waaronder de namen van de slachtoffers die hier woonden en enkele documenten.

Een installatie in de straat
Ook zal er op 4 mei in de straat een installatie hangen die het grote aantal mensen uit deze straat in beeld brengt dat in de tweede wereldoorlog naar vernietigingskampen werd gedeporteerd.

Koffie en thee van Motuin
Er zal een koffie/thee karretje van Motuin in de straat staan, waar iedereen iets kan drinken en eventueel kan napraten.