Over Mo

MoTuin is de groene verbinder

MoTuin staat voor het verbinden van mensen door de groene en duurzame boodschap, op een culturele/creatieve manier. Te beginnen in de Amsterdamse Transvaalbuurt, maar ook (ver) daarbuiten.

Wat kan MoTuin?

1. Ontwikkelen van groene stroken in de stad,
2. Organiseren van workshops, lezingen en ontmoetingen
3. Organiseren van groene evenementen in de buurt:
4. Het verzorgen van catering
5. Het verzorgen van de productie

1. Organiseren van workshops, lezingen en ontmoetingen.

Zelf of samen met anderen. Bijvoorbeeld: groene guerrilla, zaadbommen maken, Hier meer voorbeelden noemen

2. Ontwikkelen van groene stroken in de stad

MoTuin beheert de Tugela85Tuin en de HoekTuin Chr. De Wet – Tugela en ambieert meer plekken in de Transvaalbuurt. Daarnaast zijn teamleden van MoTuin betrokken bij diverse groenprojecten in de stad zoals de TugelaHuisTuin (https://www.facebook.com/pages/Tugelahuistuin/1407565712809279) en ontKIEM West (www.ontkienwest.nl) (verder aanvullen).

3. Organiseren van groene evenementen in de openbare ruimte

Zelf of samen met anderen. Bijvoorbeeld de Sint Maarten optocht, VogelhuizenHouseWarmingParty, KrugerpleinGroenDagen, groen-in-Transvaal-werkdagen (elke vrijdag vanaf 10 uur). Aanvullen en goede voorbeelden noemen

4. Het verzorgen van catering

MoTuin heeft een aantal overheerlijke producten ontwikkeld, biologisch, lokaal, gezond en uiterst smaakvol. Denk aan de gekleurde mini-hapjes, de knolselderij-kastanjechampignon soep, de (door jou zelf versierde) pizza’s, gevulde Moven appels en de dranken uit grootmoeders verhalen (hier goede voorbeelden inzetten). Daarnaast denkt MoTuin graag mee om een catering geheel op maat te maken.

5. Het verzorgen van de productie

Aanvullend kunnen we ook (een deel van) de productie uitvoeren om een origineel en vlekkeloos evenement mogelijk te maken. Denk dan niet alleen aan de aankleding, programmering en presentatie maar ook bv de logistiek en de vergunningen aanvraag.

Hoe doet MoTuin dat?

Groen en verbindend, biologisch en duurzaam, stadstuinieren en stadslandbouw, verrassend en onconventioneel, creatief, theatraal, samen met mensen, gebaseerd op werkmethoden uit community arts, recycling, gezond, lokaal.

MoTuin, standaard pakket of op maat?

MoTuin levert met veel plezier haar standaard producten, het MoTuin team wordt heel blij van standaard plus, maar pas echt in z’n element als er, samen met de ander, iets op maat kan worden gemaakt.

Waaruit bestaat MoTuin?

MoTuin bestaat, naast een netwerk van professionals en vrijwilligers op het gebied van groen, kunst&cultuur, duurzaamheid, productie en eten uit een aantal mobiele en vaste onderdelen:
- MO, the MOthership:
- MoTuin Keuken
- MOven, de MoTuin Oven
- Mini-MOven
- De MoTuin Kamer (in gebouw Tugela85)
- De Tuinen (betrokkenheid bij diverse buurttuinen in de Transvaalbuurt)

Hoe is MoTuin te vinden

MoTuin is een initiatief van Culturele Wijkonderneming Tugela85 | Tugelaweg 85 | 1091 VN | Amsterdam Transvaalbuurt | www.motuin.eu | info@motuin.eu
MoTuin was in 2013 Icoonproject Noord Holland, een landelijke prijs van GroenDichterbij: www.groendichterbij.nl